Cine uită istoria, riscă să o repete. Ghidându-ne acest motto, am continuat și astăzi, 29 iunie, cea de-a treia zi a campaniei lansată de Asociația „UNIREA-ODIP” – „Beneficiile Unirii Republicii Moldova cu România”. Ziua a fost mai mult decât productivă, aproximativ 100 de oameni reușind să semneze pentru reîntregirea celor două maluri de Prut. Avem în fața noastră o misiune deloc ușoară, întrucât ani la rând am fost manipulați și mințiți. Credem însă că tânăra generație este schimbarea și pas cu pas, picătură cu picătură, vom putea combate propaganda și minciuna la care am fost supuși.

Petru Nederiță, voluntar

Ziua de astăzi ne-a dat un pic peste cap din cauza caniculei, asfaltul fierbinte ca ceaunul la aragaz, însă ne-am consolidat, ne-am încurajat unul pe celălalt, și până la urmă am reușit.
Încă o dată ne-am asigurat că prin muncă grea și curaj vom ajunge la victoria mare.
Am întâlnit oameni înțelegători, patrioți, conștiincioși, ce luptă pentru a ieși din Siberia de gheață, să o aducem pe mama acasă, pentru a sta alături de feciorii necăjiți de regimul barbar”. 

Tatiana, voluntar

„Astăzi, 29 iunie, în a treia zi de campanie, am întâlnit oameni deosebiți, ce se apropiau cu mândrie de tinerii patrioți ce luptă pentru cauza națională.
Găsindu-ne în condiții grele, am continuat campania de informare, pentru a demonstra celorlați că poți reuși numai prin muncă și răbdare”. 

Andreea, voluntar 


„Astăzi a fost a doua mea zi în campania de informare a cetățenilor despre ce înseamnă Unirea cu România. Am rămas plăcut surprinsă de atitudinea și respectul pe care l-au demonstrat acești oameni față de mișcarea unionistă. Au semnat, au donat pentru acest scop comun, reîntregirea poporului român”.