Oamenii lui Igor Dodon pregătesc dezordini în masă după scrutinul din 15 noiembrie. Cel puțin asta arată o înregistrare audio, făcută publică de președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi.

Mai exact, joi, la primăria municipiului Chișinău a avut loc o ședință la care au participat șase reprezentanți ai poliției și președinții a trei organizații afiliate lui Igor Dodon, care intenționează să organizeze proteste în centrul Chișinăului imediat după alegeri, cu un număr de peste 15 mii de persoane.

Potrivit demersului depus de organizația afiliată lui Igor Dodon, Uniunea Ofițerilor din Republica Moldova, ei planifică să organizeze un miting cu 10 000 de oameni luni în Piața Marii Adunări Naționale. O altă organizație afiliată lui Dodon, Uniunea veteranilor din Afganistan, intenționează să ocupe scuarul Parlamentului RM pentru o întrunire cu 5000 de oameni. Organizația de tineret „Urmașii lui Ștefan cel Mare”, condusă de consilierul pe probleme de tineret a președintelui Igor Dodon, Nicolae Roibu a anunțat că planifică să ocupe în această zi scuarul Teatrului de Operă și Balet.

Potrivit unei înregistrări audio a ședinței dată publicității de președintele organizației ODIP, Vlad Bilețchi, atât reprezentantul primăriei, cât și poliția avertizează organizatorii că aceștia intenționează să încalce legislația în vigoare, și anume decizia Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică care permite întruniri cu respectarea tuturor recomandărilor medicilor epidemiologi, doar până la 50 de persoane.

„Șase polițiști, inclusiv reprezentantul primăriei Vasile Pascaru au remarcat că este ilegal ceea ce vor să facă oamenii lui Igor Dodon, și anume manifestații ample pe timp de pandemie. Ei însă susțin că sunt gata să achite și amenzi, și că nu vor să mintă, că vor fi peste 50 de persoane. Declarațiile depuse la primărie sunt identice, scopul lor este neclar. După alegeri e cam târziu să se discute situația politică din țară. Vreau să transmit reprezentanților forțelor de ordine că se pregătesc dezordini în masă”, a spus Vlad Bilețchi.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, patru asociații au depus declarații prealabile trase la indigo, cu același scop – „să discute despre situația politică din țară, discuții libere și democratice”, exact după alegerile prezidențiale.

„Exact după ce vor fi cunoscut rezultatele preliminare, ei vor invada acest trotuar, ei vor invada Teatrul național de Operă și Balet, ei vor invada scuarul Monumentului Ștefan cel Mare, ei vor invada scuarul Parlamentului. Vor fi aici, atenție, Uniunea Ofițerilor – 10 mii de oameni, Uniunea Veteranilor Războiului din Afganistan – 5 mii de oameni și celelalte două organizații de tineret – câte 49 de oameni de fiecare”, susține liderul „UNIREA-ODIP”.