Deși autoritățile României și-au dat acordul, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova nu dau acordul Marșului Centenar să treacă frontiera de la Prut (Ungheni) pe jos.

Nu înțelegem de ce autoritățile se împotrivesc propriilor cetățeni, având în vedere că sute de cetățeni din stânga Prutului au participat la Marșul Centenarului. Nu se poate ca în anul 2018 Prutul să mai despartă frate de frate”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

Participanții Marșului Centenar au pornit pe 1 iulie în marș, pe jos de la Alba Iulia pentru a promova unionismul în întreaga țara. Unioniștii din România și Republica Moldova care merg pe jos în Marșul Centenarului au planificată trecerea Prutului pentru duminică, ora 19:00. Ultima etapă a Marșului Centenarului va avea traseul Iași – Ungheni – Călărași – Sadova – Lozova – Căpriana – Strășeni – Chișinău (1 septembrie). Pe data de 1 septembrie, la ora 12:00, toată mișcarea unionistă este așteptată în Piața Marii Adunări Naționale la o amplă manifestație unionistă.