Dacă organizezi un protest – eşti tras la răspundere. Cel puţin asta rezultă din faptul că liderul protestelor împotriva fraudării alegerilor, Vlad Bileţchi va fi cercetat pentru că ar fi „blocat intenţionat circulaţia publică”.
Astfel, Bileţchi a primit citaţia în judecată. Şedinţa este programată pentru data de 3 februarie 2017, la ora 11:00, în cadrul Judecătoriei Centru.

„Sunt poftit în judecată cu statul pentru protest. Ședința va fi publică, mizez pe prezența voastră și pe presiunea publică. 99% că voi pierde judecata în instanțele naționale. Dar la CEDO…”, a declarat Vlad Bileţchi pe o reţea de socializare.

Precizăm că Vlad Bileţchi, organizatorul protestelor din 14 noiembrie, este cercetat de poliţie pentru „încălcarea legii privind desfăşurarea întrunirilor şi blocarea intenţionată a arterelor şi străzilor”. Bilețchi respinge orice acuzație la adresa sa, menționând că este vorba despre o amplă campanie de denigrare a mișcării protestatare.
Amintim că pe data de 14 noiembrie curent, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea cu privire la fraudarea alagerilor prezidenţiale.