Pe data de 18 februarie a avut loc cea de-a doua ședință a Congresului Profesorilor. Congresul are scopul de a forma o legătură dintre profesori și elevi, pentru a promova valorile naționale românești. 

Cea de-a doua ședință a început cu prezentarea evenimentelor desfășurate de asociația ODIP în luna februarie și martie. Astfel, profesorii au fost îndemnați să îi ajute pe elevi în implementarea acestor activități și să ofere tot suportul moral și logistic pentru ca valorile naționale românești să fie promovate cu succes. 

În a doua parte a congresului s-a discutat despre înregistrarea oficială a Congresului Profesorilor la Ministerul Justiției. S-a aprobat statutul asociației și s-a stabilit ca toți profesorii prezenți la eveniment să devină fondatori. Totodată, la propunerea celor prezenți, domnul Boris Volosatîi, directorul Liceului Teoretic Român-Francez „Gh.Asachi”, a devenit președintele Congresului Profesorilor. Mandatul președintelui va fi de 5 ani, iar acesta va fi responsabil de ședințe și activități. 

În același timp, vicepreședinte al Congresului Profesorilor a fost ales Vlad Bilețchi. 

Următoarea ședință a Congresului Profesorilor va avea loc la sfârșitul lunii martie.