La nici trei săptămâni după ultima vizită, emisarul Moscovei, vicepremierul, rus Dmitri Kozak a venit, astăzi, din nou la Chişinău. Încântat de faptul că moldovenii au creat o coaliţie pe placul Moscovei, trimisul Kremlinului a declarat că de acum încolo relaţiile moldo-ruse se vor dezvolta altfel. Cu toate acestea, delegaţia moscovită a fost întâmpinată cu proteste la aeroport.  

Veteranii de război şi unioniştii au început să vină la aeroport încă de la ora 13:00. Asta în timp ce aeronava în care se afla Dmitri Kozak a aterizat la ora 14:00. Oamenii au spus că vizita vicepremierului rus îi îngrijorează.

„Am venit aici  la Aeroportul din Chişinău pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe domnul Kozak, care este o persoană dezagreabilă Republicii Moldova şi intereselor ei, pentru că dumnealui intervine în treburuile interne ale Republicii Moldova”, a spus liderul Asociaţiei UNIREA-ODIP, Vlad Bileţchi. 

Aceştia spun că nu admit ingerinţa Rusiei în treburile interne ale Republicii Moldova, întrucât anul 1992 a demonstrat că interesul Kremlinului este de ne domina. Manifestanţii au scandat „Armata rusă, afară!”.