Sărbătorile și tradițiile românești sunt din ce în ce mai mult promovate de elevii şi studenţii din Republica Moldova, care la iniţiativa AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP) au organizat un frumos eveniment de Dragobete.

Astfel, pe data de 24 februarie, în opt instituţii de învăţământ din Republica Moldova, ODIP a organizat concomitent  un eveniment, în cadrul căruia elevii şi studenții au avut ocazia să facă fotografii pe fundalul unui panou inedit dedicat acestei frumoase tradiții. 

Totodată, tinerii, îmbrăcați în costume populare, au dăruit panglică tricoloră și felicitări tuturor doritorilor, au informat colegii cu privire la semnificația celebrării sărbătorii naționale și importanța acesteia în păstrarea simbolurilor care ne reprezintă.  „Dragobetele este sărbătoarea dragostei la români, este o sărbătoare autohtonă, tradiţiile şi obiceiurile căreia ne-au fost transmise de strămoşii noştri. Este de datoria noastră, a tinerei generaţii, ca Dragobetele să fie marcat pentru ca aceste tradiţii să fie mereu vii şi actuale”, precizează Vlad Bilețchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP).

Evenimentul a culminat cu „căsătorii pentru o singură zi”, unde cei mai curajoşi, au avut ocazia să spună „Da” şi să se căsătorească pentru o singură zi.  

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie”(ODIP) este o organizație non-guvernamentală, apolitică, care are scopul de a educa tânăra generație în spiritul valorilor naționale românești și de a contribui la realizarea reîntregirii neamului românesc.

7