În cadrul acestui sfârșit de săptămână, președintele asociației ODIP, Vlad Bilețchi, a avut o vizită în Italia în orașele Milano, Parma, Brescia, Verona, Venezia, acolo unde a avut loc reuniunea diasporei unioniste.

În cadrul reuniunii, s-a stabilit înființarea unei asociații care să adune toți unioniștii din zonă și să propună proiecte comune de apropiere a celor două maluri ale Prutului. Asociația va purta denumirea „Unirea”. Unul dintre candidații propuși pentru conducerea asociației este Marcel Furnica – un susținător convins al cauzei, precum și o imagine cunoscută și respectată în rândul comunității din Parma. 

„E un început bun, o continuare demnă de neamul nostru și un rezultat de Unire între noi! Se poate spune că atunci când ești departe de casă, apreciezi și lupți mai mult pentru identitatea și cultura națională, atunci când ești acasă – ești indiferent și nu apreciezi ce ai”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele ODIP, care s-a întors astăzi în Chișinău.

„Români frumoşi sinceri la suflet şi cuget, cu multă pasiune pentru tot ce este românesc! Oaspetele nostru, Vlad Bilețchi, ne-a adus informații prețioase din Republica Moldova, ne-a vorbit despre realitațile politice şi sociale cu care convețuiesc conaționalii noştri ,am cunoscut şi dificultățile grupului ODIP pentru a realiza proiectele UNIRII. Am vorbit, recitat, dansat, am gustat câte ceva gustos într-un cerc de prieteni, fapt pentru care sunt mândră şi le mulțumesc tuturor”, a declarat Olga Andronic, una din organizatoarele reuniunii. 

La sfârșitul lunii martie, Vlad Bilețchi va întreprinde o vizită și în Berlin, Germania, acolo unde se va întâlni cu diaspora unionistă din regiune.