Peste 100 de tineri voluntari, împreună cu nişte veterani, participă la acţiunea de salubrizare a Cimitirului Eroilor Români din Chişinău.

Acţiunea de salubrizare s-a desfăşurat în această dimineaţă şi a avut loc în contextul Zilei Armatei Române, marcată la 25 octombrie, fiind organizată de Asociaţia „UNIREA – ODIP”, Noua Dreaptă şi Comitetul pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români.
„Împreună cu veteranii războiului de pe Nistru, împreună cu Comitetul pentru Salvarea Cimitirului, noi cei de la ODIP şi Noua Dreaptă am organizat o acţiune de salubrizare la Cimitirul Eroilor. Obiectivul căreia este să o pregătim pentru „Ziua Armatei Române” pe care o marcăm pe data de 25 octombrie”, a spus preşedintele ODIP, Vlad Bilețchi.

Pentru reparaţia Cimitirului Eroilor Români sunt necesari peste 250 de mii de lei, bani care vor fi adunaţi din donaţii, dar autorităţile de la Chişinău nu sunt dispuse să ofere finanţare în acest scop. Banii vor fi utilizaţi pentru reparaţia gardului din jurul cimitirului, a scărilor şi a pilonilor de la intrarea în cimitir. Până acum au fost colectaţi aproximativ 14 mii de lei.