30 de familii și bătrâni din satul Aluatu, raionul Taraclia au primit câte un pachet de produse alimentare necesare. Donația a fost făcută de unioniștii Asociației „UNIREA-ODIP”, care au organizat anterior o campanie de colectare a fondurilor pentru persoanele social-vulnerabile și în vârstă, care nu trebuie să fie expuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, ieri, 27 martie, chiar în ziua în care s-au împlinit 102 ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918, unioniștii, bine echipați, au mers din casă în casă și au donat bătrânilor ulei, zahăr, orez, făină, hârtie igienică, hrișcă, paste făinoase, pâini și alte produse necesare. Lista beneficiarilor a fost selectată de administrația publică locală din satul Aluatu.

 

„Fiind consilier în satul Aluatu, am o responsabilitate pentru persoanele în etate din localitate. Atunci când pericolul generat de pandemie ne paște la fiecare pas, este important ca noi, tinerii, să avem grijă de persoanele cele mai vulnerabile în fața noului coronavirus. Mulțumim oamenilor cu inimă mare, care în pofida propriilor greutăți, au renunțat din puținul lor și au adus zâmbetul pe chipul celor mai triști decât noi”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP” și consilier în satul Aluatu.

Unioniștii au declarat că astfel de acțiuni caritabile vor continua, pentru a ajuta oamenii să treacă cu bine peste virusul COVID-19.