„La mulți ani, plecați acasă!” Astfel a fost felicitat astăzi de unioniști președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, cu ocazia zilei sale de naștere. În cadrul unui flashmob, organizat la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova, unioniștii au cerut retragerea armatei ruse din regiunea transnistreană.

Înarmați cu bannere și pancarte, tinerii au scandat lozinci, precum: „Putin, nu uita, Basarabia nu-i a ta”, „Armata rusă, afară”. „Astăzi, Vladimir Putin își omagiază ziua de naștere și nu întâmplător am venit în această zi în fața Ambasadei Federației Ruse. Vrem să le transmitem mesajul de „La mulți ani, plecați acasă!”. Nu suntem împotriva unei colaborări frumoase, dar nu vom tolera ocupația pe teritoriul nostru”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA – ODIP”.

„Noi suntem stăpânii în casa noastră! Rușii trebuie să-și ia militarii și armamentele și să ne lase să trăim liber în țara noastră”, a declarat Pavel Vintilă, prim-vicepreședintele Noua Dreaptă.

Mai mult, unioniștii i-au adresat și o scrisoare președintelui rus, Vladimir Putin.

Considerăm ziua dumneavoastră de naștere un moment oportun pentru a vă aduce aminte că aveți „uitată” în Republica Moldova o armată staționată ilegal. Domnule Putin, comportați-vă responsabil și aveți respect pentru neamul nostru”, se menționează în scrisoare.

Amintim că războiul din Transnistria a început pe data de 2 martie 1992, atunci când Federația Rusă a atacat Republica Moldova.