„La mulți ani! Plecați acasă!”. Cu acest mesaj au venit unioniștii de la Asociația „UNIREA – ODIP” în faţa Ambasadei Rusiei de la Chişinău. Unioniştii au organizat un flashmob cu ocazia Zilei Naționale a Federației Ruse. Aceștia au adus cu ei pancarte pe care era scris „La mulți ani! Ieșiți afară!” sau „Jos ocupația!”, cerând armatei ruse să părăsească teritoriul Republicii Moldova.

 
Președintele Asociației „UNIREAODIP”, Vlad Bilețchi, a declarat că acțiunea nu are nicio legătură cu situația politică din țară.
 

„Nu vrem ca ei să sărbătorească uitând că au o armată aici, probabil acei militari aflaţi în regiunea transnistreană vor să sărbătorească şi ei acasă alături de familiile lor. Venim aici în fiecare an cu revendicarea de a retrage armata Rusiei de pe teritoriul Republicii Moldova, pentru că acest lucru înseamnă ocupaţie, sfidarea teritoriului naţional, acest lucru este ilegal. În acelaşi timp condamnăm intervenţia Rusiei în treburile interne ale Moldovei”, a declarat preşedintele Asociaţiei Unirea – ODIP, Vlad Bileţchi.   

În faţa Ambasadei a fost adusă o căldare, colectând astfel bani pentru biletul de plecare a Armatei Federaţiei Ruse din Moldova, dar şi o armă care simbolizează instrumentul cu care am fost atacaţi şi ucişi moldoveni în 1992 în regiunea transnistreană.

Unioniștii condamnă, totodată, amestecul în treburile interne ale Republicii Moldova, inclusiv recenta vizită la Chișinău a vicepremierului rus Dmitri Kozak.