După aproape un an de la începerea lucrărilor de renovare a Cimitirului Eroilor din capitală, reprezentanții Asociației „UNIREAODIP” acuză unii membri ai Comitetului pentru Salvarea Complexului Memorial Cimitirul Eroilor, că ar încerca să saboteze reparația monumentului istoric, unde își au locul de veci peste 1600 de ostași. 

Potrivit președintelui Asociației „UNIREAODIP”, Veaceslav Verlan, unul dintre membrii Comitetului, care în octombrie 2018, a declarat public într-o conferință de presă, că va contribui la renovarea locului de veci, a depus recent plângeri la Procuratură pentru ca lucrările să fie stopate. Motivul – faptul că lucrările ar fi fost executate necalitativ. 

Vlad Bilețchi respinge acuzațiile și afirmă că lucrările de renovare au fost efectuate cu sprijinul a peste 170 de oameni, care au donat pentru ca Cimitirul să recapete aspectul de odinioară. Mai mult, reparația a fost coordonată cu autoritățile publice locale, care au permis desfășurarea lucrărilor.

„E păcat când vezi că unioniștii se ceartă între ei, iar la bază stă individia și ranchiuna. Nu am fost sabotați de socialiști sau de alți opozanți de-ai noștri, dar de persoane, care și-au asumat lupta alături de noi. Au apărut alături de noi la conferința de presă și și-au asumat public să renoveze Cimitirul. De la începutul reparației, aceste persoane nu s-au implicat deloc în renovare, ba chiar ne-au pus bețe în roate și ne-au sabotat. Cum să depui plângere la Procuratură pentru un lucru atât de nobil precum reparația Cimitirului? E păcat că într-un final are de pătimit amintirea acestor ostași, care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă, iar acum nu au un loc de veci decent”, a declarat Vlad Bilețchi.

Astfel, în urma plângerilor depuse, unioniștii s-au văzut nevoiți să sisteze temporar lucrările.