Data de 1 decembrie 2016 va fi cu adevărat spectaculoasă în acest an! În premieră, pe bulevardul Ștefan cel Mare va fi desfăşurat un tricolor IMENS de 1 km pâna la Academia de Științe. Potrivit organizatorilor, materialul a fost importat din România și avut un cost mult mai ieftin. 
1-km-tricolor-cover
 

Evenimentul va avea loc pe data de 1 decembrie 2016, la ora 13:00, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău și are scopul de a marca 98 de ani de la Marea Unire din 1918. La eveniment sunt așteptați mii de oameni, care susțin unirea Republicii Moldova cu România. 

„Noi nu-i cerem votul omului, nu-i cerem să ne iubească, îi cerem să iubească tricolorul, limba română, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Dragotele, Mărțișorul. Ceea ce face faimoasă Republica Moldova, nu furtul miliardului, care-l face să roșească, ci spre exemplu un km de tricolor pe care-l vom face anul acesta”, a precizat Vlad Bilețchi.

Menționăm că tricolorul din acest an  va fi cel mai lung din anii precedenți, nu 100, 200 metri, dar 1 kilometru, suficient pentru toată lumea. După eveniment, câte 10 metri vor fi donate universităților, școlilor, gradiniților din Chișinău, pentru ca pe data de 27 aprilie 2017, de Ziua Naţională a Drapelului de Stat, fiecare instituţie de învăţământ să arboreze acest tricolor.

Fii alături de noi să scriem istoria împreună!

Dacă dorești să te implici în cadrul a celui mai mare eveniment din acest an, completează formularul și alătură-te echipei ODIP. 

Dacă nu te poți implica fizic alături de noi, ne poți ajuta financiar. Fiecare ajutor contează! Pentru a contribui la realizarea kilometrului de tricolor, accesează aici pentru a dona.

Dacă vei fi alături de noi la cel mai frumos eveniment din acest an, dă și tu going pe facebook și invită-ți toți prietenii.