În timp ce unioniștii au organizat luni, 29 iulie, un flashmob pentru a cere aleșilor poporului să modifice articolul 13 din Constituție cu privire la limba română, deputatul PAS, Vladimir Bolea s-a apropiat de manifestanți și a catalogat acțiunea drept „populistă”. În replică, astăzi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a publicat un clip video, în care i-a cerut deputatului să-și retragă declarațiile și să dezmintă cele zise. Potrivit lui Bilețchi, evenimentul este organizat anual de unioniști, cu ocazia Zilei Constituției, iar dreptul la democrație și libera exprimare este garantat de lege.

„Domnule Bolea, vă rog să veniți cu dezmințiri și scuze publice în legătură cu declarațiile pe care le-ați făcut în fața Parlamentului RM, în fața oamenilor și a reprezentanților mass-media.

1️⃣Vă cer acest lucru pentru a nu avea nici o neînțelegere între noi și pentru că atunci câng greșim – este de bun-simț să recunoaștem și să ne cerem iertare.
Ar fi fost frumos, să luați exemplul colegilor dvs. – domnilor deputați OctavianTicu și Carp Lilian care ne-au salutat frumos și au afirmat că susțin această inițiativă.

2️⃣Nu este demn, și nu face față unui deputat să vorbească în asemenea fel cu cetățenii Republicii Moldova, mai cu seamă – cu activiștii civici.
Îmi amintesc protestele dumneavoastră și bădărănia cu care vă vorbeau demnitarii de atunci.

❗️Nu faceți același lucru, nu repetați aceeași incultură, vă rog!”, a declarat Bilețchi. 

Amintim că luni, 29 iulie, mai mulți unioniști au organizat un flashmob în fața Parlamentului, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la adoptarea Constituției. Aceștia au cerut modificarea articolului 13, astfel încât sintagma de „limbă moldovenească” să fie înlocuită cu „limba română”.