Aproximativ 2.000 de persoane au protestat pe data de 14 noiembrie în centrul capitalei Republicii Moldova, contestând modul în care s-a desfășurat scrutinul prezidențial câștigat de socialistul Igor Dodon, mitingul încheindu-se în jurul orei 19.00. Protestul a fost organizat de AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP). 

Manifestanții s-au adunat în fața Guvernului și apoi s-au îndreptat spre sediul Comisiei Electorale Centrale, acuzată că nu a organizat în mod adecvat votul în străinătate. „Jos mafia!”, au scandat protestatarii, care cer demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale și chiar repetarea scrutinului prezidențial.
„S-au comis sute de încălcări, alegătorii au fost aduşi organizat la urnele de vot, voturile au fost cumpărate cu câte 300 de lei. Unde e dreptatea? Mii de cetăţeni din diasporă nu au putut vota din cauza că autorităţile din Republica Moldova nu au asigurat suficiente secţii de vot peste hotare. Ruşine!”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele ODIP. 

Conform rezultatelor finale, candidatul prorus Igor Dodon, liderul Partidului Socialiștilor (PSRM, stânga) a obținut 52,18% din voturi, iar Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS, proeuropean, centru-dreapta), 47,82%.

După oprirea în fața Monumentului Voievodului Ștefan cel Mare, unde au scandat „Jos Dodon”, protestatarii s-au îndreptat spre case, mitingul încheindu-se fără incidente violente.