Mai multe organizații unioniste din România și Republica Moldova și-au unit forțele pentru a ajuta copiii bolnavi de leucemie din cadrul Institutului Oncologic din Chișinău. 

Nu este o noutate faptul că spitalele din Republica Moldova nu sunt dotate corespunzător pentru a trata pacienții. Însă atunci când e vorba de durerea unui copil, problema devine din ce în ce mai stringentă.

În prezent, micuții din cadrul Spitalului Oncologic sunt tratați printr-o metodă veche și sovietică. Copiilor li se administrează medicamente doar prin perfuzii, ceea ce reduce considerabil din efectul tratamentului citostatic. 

„Secţia oncologie pediatrică se confruntă cu o criză acută de aparatură medicală. Pacienţii au nevoie urgentă de dispozitive pentru administrarea tratamentului citostatic intravenos. Efectul tratamentului scade dacă nu este administrat corespunzător, rolul aparatului de tip infuzomat devine unul esenţial. În acest sens, conducerea face apel la solidaritatea şi bunăvoinţa oamenilor dornici să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de spitalizare a copiilor bolnavi de cancer. Acest aparat se găseşte în toate spitalele de oncologie, mai puţin la Chişinău”, se arată în apelul lansat de Asociația Unionistă Tighina din România. 

Anul trecut 361 de copiii au fost internaţi în secţie, dintre care 191 de copii au fost diagnosticaţi cu cancer.