Scoaterea interdicției aplicate lui George Simion de a intra în Republica Moldova. Asta au cerut astăzi mai mulți unioniști, care au organizat un flashmob în fața Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, decizia din 2018 a Biroului de Migrație și Azil este abuzivă și ilegală, întrucât îngrădește drepturile fundamentale ale omului. Unioniștii cer astfel noii conduceri a Ministerului Afacerilor Interne să stopeze aceste abuzuri și să anuleze interdicția. „Considerăm această interdicție neîntemeiată, ilegală și de natură să restrângă drepturile și libertățile fundamentale ale omului și dreptul la libera circulație în Republica Moldova. În 2018, am fost martorul reținerii lui George Simion. A fost interzis în Republica Moldova fără a exista un motiv argumentat și concret”, a declarat Vlad Bilețchi.

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.