După ce luni, 15 iulie, unioniștii de la „UNIREA-ODIP” au depus o petiție la Ministerul Afacerilor Interne și au primit răspuns negativ, astăzi manifestanții au organizat un flashmob și în fața Serviciului de Informație și Securitate. Aceștia au cerut repetat scoaterea interdicției ilegale aplicate unionistului George Simion.

Potrivit președintelui „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, George Simion nu a încălcat niciodată legislația Republicii Moldova, iar decizia autorităților de a-l interzice în Republica Moldova este arbitrară și nefondată. „Chiar dacă guvernarea s-a schimbat, vedem că abuzurile continuă. Este inadmisibil să iai o astfel de decizie doar pentru că omul nu îți convine. Nu poți să îți dorești un stat de drept, dacă instituțiile statului continuă să interpreteze legea după bunul plac”, a declarat Vlad Bilețchi. 
Luni, mai mulți unioniști au organizat în fața sediului MAI, un flashmob prin care au cerut anularea interdicției în privința lui George Simion, calificând această decizie drept un abuz din partea autorităților de la Chișinău. Ulterior, Biroul de Migrație și Azil a venit cu o reacție. Potrivit instituției, George Simion a fost declarat, la 1 octombrie 2018, persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 5 ani, în baza demersului structurii responsabile de securitatea statului, iar potrivit legislației acesta este executoriu. 

 

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.