Fapte concrete, nu vorbe. Asta cer unioniștii de la noua guvernare. În acest sens, președintele Asociației “UNIREAODIP”, Vlad Bilețchi a depus două petiții – una la Guvern și alta la Ministerul Afacerilor Interne. 
În petiția adresată Ministerului Afacerilor Interne, unioniștii au cerut informații cu privire la incidentele și violențele la care au fost supuși mai mulți lideri unioniști în cadrul Marșului Centenar din 1 septembrie 2018. Totodată, liderul unionist a solicitat Ministerului Afacerilor Interne să asigure dislocarea permanentă a unei santinele de poliție pe teritoriul Cimitirului Eroilor din capitală.
“Am cerut să fie făcut public numele și temeiul legal în baza căruia au fost reținute autobuzele pe 1 septembrie 2018 (Finalul Marșului Centenar de la Alba-Iulia). Am cerut să ni se comunice dacă există un proces penal pornit pe numele celui care a sunat la 112 și a anunțat că autobuzele au explozibil. Alertă falsă cu bombă. Poliția națională a făcut și un comunicat de presă pe site-ul oficial în legătură cu acest fapt. Am cerut să fie făcut public numele și temeiul legal în baza căruia autobuzele presupus explozibile au fost mișcate din loc, iar șoferii români au fost obligați să conducă autobuzele până în or.Strășeni, punând astfel viața oamenilor în pericol. Dacă se vrea lumină – să fie lumină!
Cred că noua conducere a Ministerului nu îi va acoperi pe cei vechi?”, a declarat Vlad Bilețchi.
O altă petiție a fost înaintată prim-ministrului Maia Sandu. “Am solicitat intervenția Guvernului în procesul ilegal de vânzare a Cimitirului Eroilor din Chișinău și demararea unui amplu proiect de reparație a acestui obiectiv național. Am adus la cunoștință toate indiciile și detaliile privind complicitatea Guvernării Comuniste în vânzarea Cimitirului. Totodată, am exprimat deschiderea de a oferi toate probele și actele pe care le avem în posesie pentru a contribui la procesul de recuperare și salvare a Cimitirului Eroilor, inclusiv disponibilitatea de a veni în audiență. Așteptăm rezultatele”, a declarat Vlad Bilețchi.