Zeci de membri ai Asociaţiei Unirea-Odip au scandat astăzi în faţa Parlamentului, pentru a cere anularea interdicţiei aplicată lui George Simion, de intrare pe teritoriul Republicii Moldova. În faţa protestatarilor au venit doi parlamentari din Blocul „ACUM”, care le-au promis că vor încerca să soluţioneze problema în conformitate cu legea.

După ce au protestat la Ministerul de Interne şi la SIS, protestatarii au venit şi în faţa Parlamentului pentru a cere deputaţilor să se facă dreptate.

Reprezentanţii Asociaţiei Unirea-Odip au depus şi o petiţie la secretariatul Parlamentului.

În urmă cu două săptămâni, două partide şi două Asociaţii Obşteşti unioniste au semnat o petiţie către Ministerul de Interne în care au cerut anularea interdicţiei impuse lui George Simion. Biroul pentru Migraţie şi Azil a precizat că decizia poate fi anulată doar de către instanţa de judecată.

Reamintim că la 1 octombrie 2018, George Simion a primit intedicţie de a intra în Republica Moldova pe o perioada de cinci ani. Măsura a fost impusă de Biroul pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, instituţie subordonată Ministerului de Interne.