Mai mulți unioniști au protestat în fața Președinției, cerând retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Republicii Moldova și excluderea socialiștilor de la guvernare.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care au scris „Dodon trădător de neam, la pușcărie”, „Armata rusă afară”, „Hoț ordinar”, „Jos Dodon”, „Jos alianța monstruoasă”.

„După luni de zile de minciuni și falsuri, și-au dat arama pe față! Socialiștii și Democrații au format oficial o coaliție de guvernare. Ceea ce știam cu toții din 2016, astăzi s-a confirmat oficial. Vorba poetului: Pasărea pe limba ei piere. Coaliția monstruoasă, PSRM-PD reprezintă Ciuma Roșie pentru Republica Moldova. Alianța lor este formată doar pentru interese personale, pentru a se proteja de dosarele penale pe care le au, pentru a-și proteja afacerile ilegale pe care le dețin și pentru a se îmbogăți în continuare pe spatele cetățenilor. Scopul final este ca Dodon să devină iarăși Președinte al Republicii Moldova„, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Asociației „UNIREA-ODIP”.

Menționăm că în această săptămână, democrații și socialiștii au avut primele discuții în vederea formării coaliției de guvernare.