A înjosit și a numit cu cuvinte necenzurate un veteran al războiului de la Nistru, iar acum riscă dosar penal. Liderul „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, a depus o plângere la poliție, dar și două sesizări la Procuratura Generală și Serviciul de Informație și Securitate pe numele separatistului și membrului Grupului Antifa, Mihail Amerberg, care și-a permis să înjure și să înjosească în public un veteran al războiului de la Nistru.

Într-un clip video publicat chiar de membrul Antifa, Amerberg folosește un limbaj licențios și cere socoteală într-o manieră vulgară veteranului de război, Anatolie Macovei.

„Mihail Amerberg a îndemnat la separatism și s-a declarat public separatist, fapt care cade sub incidența legislației penale în vigoare. Mai mult, acesta a instigat la acțiuni violente și la răfuială fizică, folosind limbaj injurios pe care l-a acoperit cu o bandă sonoră. A lezat onoarea și demnitatea persoanei în spațiul public și, prin acțiunile sale, a îndemnat la ură interetnică, xenofobie, profanând onoarea și memoria celor căzuți pe câmpul de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova”, se arată în sesizarea unionistului Vlad Bilețchi.