Dat fiind faptul că Igor Dodon a primit bani de la Fundaţia Soros, iar anterior acesta spunea că “sorosiştii nu au ce căuta în funcţiile de conducere”, şeful statului ar trebui să-şi dea demisia. Este reacţia preşedintelui Asociaţiei “UNIREA-ODIP”, Vlad Bileţchi, după ce presa a scris că acesta a beneficiat de bursa Soros în perioada în care Dodon era student.

“Dodon a primit bani de la Soros!

1. Bogdan Țîrdea și proaspătul deputat poreclit „30 mii de Sirieni” autorii știrilor false și propagandei televizate au vorbit cu lung și îndesat despre Sorosiști și finanțarea lui Soros. În special, aceștia și-au orientat critica spre toți oponenții și concurenții electorali, spunând că în schimbul banilor lui Soros – aceștia își vând țara și realizează interesele străine.

2. Astăzi, publicăm dovada faptului că Igor Dodon, în 1996 a beneficiat de bani din partea lui Soros, fapt menționat în raportul de activitate pentru 1996, pagina 32, secțiunea Burse de Merit, colonița din dreapta.

În acest sens, puteți accesa raportul pe acest link.

3. Ținând cont de faptul că fruntașii PSRM afirmau sus și tare că Sorosiștii nu au ce căuta în funcțiile de stat și de conducere, și dacă le ocupă – urmează a fi demiși.

AȘTEPTĂM DEMISIA ȘI REACȚIA OFICIALĂ. Sau, vom continua cu materiale și mai interesante”, a scris Vlad Bileţchi, preşedintele “UNIREA-ODIP” pe o reţea de socializare.

Anterior, Fundația Soros-Moldova a amintit parlamentarului Bogdan Țîrdea că și el a fost titularul bursei de merit a organizației.

Reacția Fundației vine drept răspuns la declarația lui Bogdan Țîrdea, făcută săptămâna trecută în Parlament, potrivit căreia el numit reprezentanții opoziției – drept oameni care primesc bani de la Fundația Soros.

„Fundația Soros-Moldova din 1992 susține drepturile și libertățile omului în țara noastră, inclusiv dreptul la liberă exprimare și dreptul la o educație de calitate. Noi întotdeauna am susținut tinerii talentați, promițători, care împărtășesc valorile democratice. În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă””, se arată într-un comunicat de presă al Fundației.

Organizația neguvernamentală regretă că „unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova”.