Astăzi, românii de pretutindeni marchează Ziua Armatei Române. Cu această ocazie, la Cimitirul Eroilor Români din Chișinău a avut loc o ceremonie militară de comemorare a eroilor români și o depunere de flori.

Evenimentul a fost organizat de unioniștii de la Asociația „UNIREA – ODIP” , dar și de Comitetul pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români și mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru. „An de an suntem prezenți la Cimitirul Eroilor Români, pentru a le aduce un omagiu celor care au luptat pentru neamul românesc. Pentru noi, eroii nu mor niciodată și este de datoria noastră, a tinerei generații, să păstrăm mereu vie memoria ostașilor noștri”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele „UNIREA – ODIP”.
 
De-a lungul timpului, Armata Română a contribuit la edificarea statului național român unitar. Armata Română și-a adus contribuția semnificativă prin ostașii și fii săi, jertfindu-se pentru ca România astăzi să fie o țară întreagă”, a declarat Boris Volosatîi, președintele Comitetului pentru Salvarea Cimitirului Eroilor Români.
 
Ceremonia a început cu un serviciu divin oficiat de un sobor de preoţi. În același timp, unioniștii de la „UNIREA – ODIP” au dat startul astăzi lucrărilor de reabilitare a Cimitirului Eroilor Români. Astfel, vor fi renovați pilonii monumentali, gardul din jurul cimitirului, dar și primul rând de scări. 
 

Ziua Armatei Române este marcată anual, la 25 octombrie.